Brugervejledning ved køb af kajak.

INDHOLD:
  • INTRODUKTION
  • SIKKERHED
  • OPBEVARING OG TRANSPORT
  • TRANSPORT OG VEDLIGEHOLDELSE
  • GARANTI -GARANTI KRAV
  • KONTAKT OS

 

INTRODUKTION

Du ved allerede, at kajak er en sjov, sund og spændende form for motion. For vores del vil vi gerne sikre os at du nyder din fulde kajakoplevelse og forstår, at det er vigtigt at tage sig af sikkerheden og tilstanden af ​​din kajak. Mange af de ting, der er beskrevet nedenfor er sandsynligvis allerede kendt for dig, vi hævder dem dog, fordi de er vigtige og fordi nogle måske har glemt dem. Vi håber og tror, ​​at du vil have mange spændende og sjove år med kajaksejlads foran dig i din egen SeaBird Designs-kajak!

SIKKERHED

Kajakroning er en dejlig og udfordrende sport, der kan praktiseres af alle, uanset køn og alder. Dog skal sikkerhed tages alvorligt og det er vigtigt på forhånd at tage højde for de situationer, der kan opstå i vandet. Vi opfordrer dig derfor til at læse vejledningen omhyggeligt, så du lærer de grundlæggende færdigheder i at navigere i vandet og forstår vigtigheden af ​​gode søfartsfærdigheder. Det tilrådes også at tage et kursus for at lære reglerne for godt sømandskab og generelt blive så grundigt bekendt med denne sport og vandnavigation så godt som muligt.

Det er vigtigt at forstå, at forholdene i vandet kan ændre sig hurtigt afhængigt af vejr, vind og årstid. Det er umuligt at forudsige, hvad alle situationer man kan komme ud for. Derfor bør du øve Livredning i tilfælde af kændring, samt lære at finde passende beskyttelse og også være parat til at skulle ændre dine planer og kurs hvis det er nødvendigt. Alt i alt er du nødt til at acceptere naturens udgangspunkt.

Det er afgørende for din egen sikkerhed, at du har det rigtige udstyr. Brug af redningsvest eller redningsvest skal være en selvfølge for enhver padler. Vi anbefaler også at udstyre alle kajakker med pontonlignende sideflåder eller en padletaske / padleflåde for at sikre, at enhver redningsaktion finder sted på den enkleste og sikreste måde. Vi kræver, at ejerne af vores produkter både anerkender og forstår de risici, der er forbundet med kajaksejlads.

Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål om sikkerheden ved denne sport eller andre sportsrelaterede spørgsmål!

OPBEVARING OG TRANSPORT

Hvis det er muligt, skal din kajak opbevares indendørs beskyttet mod sollys, vind og vejr. Sollys kan falme og deformere skroget, og langvarig udsættelse for solen kan forkorte kajakkens levetid. Det er bedst at holde kajakken lodret eller hænge den op på stropper eller vægbeslag. En anden mulighed er at placere kajakken på gulvet med bunden op eller ned.

De fleste skader på en kajak opstår under TRANSPORT :
Kajakker, der falder ned fra bilens tag kan også forårsage personskade og skade på andre køretøjer. Kajakken skal fastgøres sikkert når den transporteres på tagbøjler eller en trailer. Når du transporterer kajakken på taget af en bil, er det en god ide at placere den enten på siden eller nedenfra. Kajakens sider er skibets stærkeste punkter. Kajakker af polyethylen bør aldrig transporteres med bunden mod bilens tagbøjler, der kan der dannes buler og slid. Denne risiko er især høj, hvis solen skinner og kajakken varmes op. Hvis du beslutter dig for at transportere kajakken på hovedet over tagbøjlen skal du prøve at placere den, så sædeåbningen ikke kommer i kontakt med tagbøjlen. Når du binder kajakken til transport, må du ikke fastgøre stropper eller reb til bærehåndtagene. De er kun beregnet til at bære kajakken og er ikke et sted hvor kajakken kan fastgøres for at sikre transport. Fastgør passende stropper eller reb rundt om hele rammen.

PLEJE OG VEDLIGEHOLDELSE

Du kan forlænge din kajaks levetid hvis du vasker den ren for sand, salt og snavs efter hver tur. Dette gælder især for styrepedaler, ror og luger. Brug rent vand eller fortyndet sæbevand. Hvis din kajak har en gelcoat-belægning, skal du være særlig forsigtig med ikke at fjerne det beskyttende vokslag. Det anbefales, at du behandler dækket og skroget med marine voks af høj kvalitet for at beskytte kajakken mod skader fra stærkt sollys. Polyethylenkajakker behøver ikke at blive vokset, men de er værd at vaske. Din nærmeste maling- eller bådforhandler har flere produkter i deres valg, der beskytter kajakskroget mod skadelig UV-stråling.

Selvom du er meget forsigtig, skal du være forberedt på ridser på kajakkens skrog, især i bunden. Disse ridser er ikke bekymrede da de ikke påvirker kajakens form eller manøvredygtighed. Men hvis du har en kajak lavet af komposit og behandlet med gelcoat og du bemærker sådanne skader at glasfiberen bliver synlig, skal du reparere ridsen.

Reparation af utætheder
Hvis der er opstået en revne i kajakken, vil det naturligvis medføre en lækage, men derudover er lækager mest almindelige ved forankringerne og kanterne på luger, skotter, køl og beslag. Over tid kan lækager også opstå som følge af hård håndtering og frost og under transport. De fleste lækager er lette at reparere. Da lækager normalt ikke forårsager strukturelle problemer, er brugen af ​​et passende tætningsmiddel tilstrækkeligt til at forsegle lækagen. Når du har fundet en lækage, skal du klemme den passende mængde fugemasse ind i det område der skal forsegles. Brug en klud eller en finger til at hjælpe og tør overskydende fugemasse af. Det er bedst at reparere lækagen indefra, hvis dette ikke virker, skal du forsegle udefra. Hvis det er muligt, kan du gøre dette både indefra og udefra.

Reparation af belægning af gelcoat
Ridser og mærker på kompositkajakens krop er lette at reparere. Gelcoatcoating fås i de fleste butikker med tilbehør til både. Fjern gelcoatbelægningen oven på ridsen og en del af belægning på begge sider af ridsen. Brug en passende kniv til jobbet. Sand området med 220 sandpapir, indtil belægningen er fjernet. Rengør området med acetone eller en fortynder (acetone er et meget brandfarligt stof og skal håndteres med forsigtighed). Påfør en tilstrækkelig mængde gel på et stykke træ og tilsæt 4-5 dråber hærder pr. Spiseskefuld gel. Brug en blandestang og bland massen i et minut (vær forsigtig, da hærderen er irriterende for huden og er farlig, hvis den kommer i øjnene). Påfør massen hurtigt på det område, der skal repareres.
Lad laget være lidt højere end den ubehandlede overflade der omgiver området. Fjern overskydende masse med en kniv eller acetone. Lad det tørre i 2-4 timer.

Fugt det reparerede område med en dråbe vand, og vikl sandpapir med en ruhed på 320 eller 400 omkring træpinden. Slib området, indtil det er næsten i samme højde som den omgivende gelcoatbelægning. Hold området fugtigt, og skift til sandpapir med en ruhed på 600. Slib området forsigtigt.

Hvis du vil have ekstra glans, kan du bruge en elektrisk poler. Du kan også bruge bil- eller bådvoks af god kvalitet for at opnå optimal glans. Hvis farven på det område, der skal repareres, er falmet, kan det være svært at gendanne den originale farve. Hvis du har brug for at reparere et relativt stort område behandlet med gelcoat, kan du kontakte din forhandler. Han kan rådgive dig og fortælle dig, hvad der er den bedste måde at udføre reparationen på. Hvis der er strukturelle skader på din kajak, er det en god ide at lade reparationen udføres af en professionel eller eventuelt udføre reparationen i samarbejde med dem.

Vedligeholdelse af SURFSKI-kajak
Vask kajakken med rent vand eller fortyndet sæbevand for at fjerne salt, sand og snavs. Dette er værd at gøre efter hver tur. Det er især vigtigt at rengøre pedaler, ror og afløbsprop. Hvis du beskytter din kajak mod skadelige UV-stråler vil den være i lige så god stand, selv efter mange års brug. Pas især på Pro og Pro Ultra lay-up surfkajakker. En bred vifte af produkter er tilgængelige på markedet. Påfør eller spray 303 Aerospace Protectant UV-beskyttelse på kajakens overflade to til tre gange om året.

Lad ikke din kajak komme i direkte kontakt med metal tagbøjlen under transport. Brug et polstret betræk eller anden beskyttelse for at forhindre mulig skade under transport eller opbevaring.
Opbevar din fitnesskajak indendørs, i en garage eller et andet egnet opbevaringsområde. Hvis du vil opbevare din kajak udendørs, skal du holde den tør under et forsendelses- eller beskyttelsesovertræk. Opbevar ikke din kajak i direkte sollys.

Forslag til opbevaringsløsninger:
1. Placer et stativ eller stropper under surfski-kajakken til støtte (ca. 1/3 af buen bagud) .2. Sørg for, at surfski er helt tør både indeni og ude (dette er især vigtigt i kolde klimaer) .3. Anbring surfbrættet i bagagerummet på bilen under transport eller under afdækning. Hvis opbevarings tiden er lang, anbefales det at bruge UV-beskyttelse.

Vedligeholdelse af FACILITY SÆDE
Vask kajakken med rent vand. Brug vand, hvortil opvaskemiddel eller andet mildt rengøringsmiddel er tilsat, til mere grundig rengøring. Vask salt, sand og snavs væk. Det er især vigtigt at rengøre pedaler og ror. Beskyt din kajak mod skadelige UV-stråler, og sørg for, at den er i lige så god stand, selv efter mange års brug. Pas især på dine Pro og Pro Ultra lay-up kajakker. En bred vifte af produkter er tilgængelige på markedet. Påfør eller spray 303 Aerospace Protectant UV-beskyttelse på kajakens overflade to til tre gange om året.

Lad ikke din kajak komme i direkte kontakt med metal tagbøjlen under transport. Brug et polstret betræk eller anden beskyttelse for at forhindre mulig skade under transport eller opbevaring.
Opbevar din fitnesskajak indendørs, i en garage eller et andet egnet opbevaringsområde. Hvis du vil opbevare din kajak udendørs, skal du holde den tør under et forsendelses- eller beskyttelsesovertræk. Opbevar ikke din kajak i direkte sollys.

Forslag til opbevaringsløsninger:
1. Placer stativet eller stropperne under kajakken til støtte (ca. 1/3 af buen bagud) .2. Sørg for, at kajakken er helt tør både indeni og ude (dette er især vigtigt i kolde klimaer) .3. Anbring kajakken i bagagerummet på bilen under transport eller under afdækning. Hvis opbevaringen er lang, anbefales det at bruge UV-beskyttelse.

GARANTI

SeaBird Designs garanterer, at kajakkerne er fri for mangler i materiale og håndværk. Garantien gælder i fem år fra købsdatoen. Garantien gælder den oprindelige ejer og det produkt, der er købt direkte fra SeaBird Designs eller en forhandler af SeaBird Designs. Din originale faktura fungerer som dokumentation for dit køb. Kajakker, der viser en fejl, repareres eller udskiftes gratis til ejeren i garantiperioden inden for en rimelig tid. Garantien dækker ikke produktskader som følge af misbrug, skødesløshed, bugsering eller normal slitage. SeaBird Designs forbeholder sig ret til at afgøre, om betingelserne i denne garanti er overholdt.

GARANTIKRAV

Hvis der er en defekt i materialerne eller fremstillingsmetoden, skal du hurtigs muligt informere forhandleren der solgte kajakken til dig eller SeaBird Design. Angiv følgende oplysninger:
Dit navn, Dit telefonnummer, Problembeskrivelse, Årsag til vurdering af manglen, Kajak Serienummer, Købssted, Købsdato, Bekræftelse af købet.

KONTAKT OS

Tlf .: +45 36 96 47 10

E-mail: info@kajak-seabird.dk

Webadresse: www.kajak-seabird.dk

Fortæl os, hvilken slags oplevelse du har med SeaBird Designs-kajakker, og følg de seneste nyheder, produktlanceringer, konkurrencer, begivenheder og præsentationer på SeaBird Designs sociale online-kanaler:

Facebook

Instagram